Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Chateau Carlat 2005 is een diep donkerpaarse wijn.
Neus zeer fruitig met framboos, cassis en een vleugje bloemen. Smaak is droog met kruidige, fijne tannines. Druivensoorten: 75% Malbec, 22% Merlot en 3% Tannat. De opbrengst is beperkt tot 35HL perhectare. Geen gist of suikers toegevoegd. Maceratie* 15 dagen bij 25 graden. De wijn is 15 maanden gelagerd in eiken vaten en kan wel 15-20 jaar bewaard worden.

De 2005 is door de Guide Hachette 2009 onderscheiden met 1 ster, kortom een uitstekende Cahors.

* Maceratie

De macération carbonique (maceratie onder koolzuur) is een moderne wijntechniek waarbij de druiven vóór de alcoholische hoofdgisting ongeplet in een afgesloten vat onder extra toegevoegd kool-zuurgas een periode onder anaerobe omstandigheden kunnen rijpen. Hierbij stopt de natuurlijke plantenademhaling van de druif (door zuurstofgebrek) en treedt een autolyseproces op waarbij de druif zichzelf onder invloed van de eigen celenzymen verteert. Door deze techniek komt het aroma beter tot ontwikkeling. De druif breekt onder het gewicht op een gegeven moment spontaan open waarna alsnog de normale alcoholische gisting begint. Zijn de suikers eenmaal vergist, dan vindt nog een malolactische gisting plaats die de wijn stabiliseert. 

Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 13,35
Aantal: Bestellen